Novosti Radionice

Održane radionice o održivom gospodarenju otpadom za djecu u školi i radionica u Udruzi Radost

No Comments

U periodu od 04. do 08. studenog u OŠ Vladimira Nazora u Pločama održane su radionice o održivom gospodarenju otpadom za djecu od 1. do 4. razreda. Radionice se sastoje od predavanja i praktičnog dijela u kojem djeca oslikavaju platnene vrećice. Na radionicama su se obrađivale teme održivog razvoja, sprječavanja nastanka otpada, ponovne uporabe, pravilnog odvajanja otpada i recikliranja, a održala se i igra o pravilnom odvajanju otpada. Djeci su podijeljeni i edukativni vodiči o pravilnom gospodarenju otpadom koje možete preuzeti ovdje.

Kako je bilo na radionicama pogledajte u fotogaleriji.

05.11. je održana radionica u Udruzi Radost, a radionica je prilagođena osobama s intelektualnim poteškoćama. Na radionici su sudjelovali članovi, zaposlenici i korisnici Udruge Radost kao i članovi Vršnjačke sekcije Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića pod vodstvom pedagogice Marije Kalabe.

Tijekom radionice se snažno istaknula poruka o važnosti sprječavanja nastanka otpada, recikliranja, održivoj upotrebi materijala, kućnom kompostiranju, pravilnom odvajanju otpada kućanstvima te modelu kružnog gospodarstva. Udruga Radost dobila je 80 edukativnih slikovnica za svoje korisnike koje možete preuzeti ovdje.

Zahvaljujemo se svim suradnicima na ovim aktivnostima: Osnovnoj školi Vladimira Nazora, Udruzi Radost I Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića.

Projekt „Provedba komunikacijske kampanje o održivom gospodarenju otpadom Zeleni val“ sufinancira EU iz Kohezijskog fonda u iznosu od 85 % prihvatljivih troškova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 587.600,66 HRK. Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Grada Ploča.